سه پیشنهاد تابستانی؛ طرز تهیه آلبالو خشک، مربا و شربت آلبالو

به گزارش وبلاگ جناب خان، خاطره مشترک دهه پنجاه و شصتی ها که روایت خرید تنقلات و خوراکی هایشان همواره وابسته به پاکت های کاغذی میوه و قیف هایی کاغذی است که احتمالا خوشمزه ترین طعم ها را آن جا چشیده اند. خوراکی هایی که مثل الان 4 فصل نبودند و محدود به زمان کوتاهی می شدند و نوبرانه اش احتمالا تا سال بعد زیر دندان می ماند. آلبالو خشکه هم جزو همین تنقلات و خوراکی ها حساب می شد و حالا شاید وفور آن خاطره بازی و حس نوستالژی قبل ترها را از آن گرفته باشد اما می گردد با درست کردن آن در خانه همان حال و هوا را ساخت.

سه پیشنهاد تابستانی؛ طرز تهیه آلبالو خشک، مربا و شربت آلبالو

چطور آلبالو خشک درست کنیم؟

روش اول:

آلبالوها را می شوییم، بعد از خشک کردن روی سینی فر می ریزیم و درجه حرارت فر را روی کم ترین اندازه قرار می دهیم. بعد از حدود یک ساعت وقتی کامل آلبالوها چروکیده و کم آب شدند در فر را کمی باز می گذاریم که هوا جریان پیدا کند و بهتر خشک شوند. در این زمان مرتب چک می کنیم و گاهی هم می زنیم تا یک دست خشک شوند. 2 ساعت زمان می برد تا خشک شدن آلبالوها به نتیجه دلخواه برسد. بعد از اتمام کار اجازه می دهیم خنک شوند و بعد در یخچال نگهداری می کنیم.

روش دوم:

دم آلبالوها را بگیرید و بدون شست و شو روی پارچه ای پهن کنید و به مدت 2 روز زیر نور آفتاب قرار دهید، پس از این مدت زمان باید با فشار دست به راحتی هسته آلبالوها خارج شوند بدون انکه آسیبی به بافت آلبالو برسد. پس از اینکه هسته آلبالوها را خارج کردید باید آلبالوها را با آب سرد آبکشی کنید، پس از اینکه آب اضافی آلبالوها خارج شد آنها روی سینی پهن کنید و در محیط خانه یا بیرون بگذارید تا خشک شوند.

روش سوم:

دم آلبالوها را بگیرید و سپس بشوئید، آلبالوهای شسته شده را نمک بزنید و روی پارچه ای مقابل نور آفتاب قرار دهید تا خشک گردد (بسته به اندازه نرمی یا خشکی ای که دوست دارید 1 تا سه روز در آفتاب قرار دهید). پس از اینکه آلبالوها خشک شدند مجدد آبکشی کنید و اندازهی نمک بزنید سپس 1 ساعت در نور آفتاب قرار دهید تا آماده گردد.

در این زمینه بخوانید:

بدون خوردن این غذاها از رشت برنگردید!

کوکوی اسفناج و غذاهایی که به جیب شما فشار نمی آورد!

10 ماده غذایی که باعث می گردد سوخت و ساز بدن شما بالا رود

چطور شربت و مربای آلبالو درست کنیم؟

مواد لازم برای شربت آلبالو:

آلبالو: یک کیلوگرم

شکر: 2 کیلوگرم

آب: یک لیوان

وانیل: یک قاشق چایخوری (در صورت تمایل)

دستور پخت و طرز تهیه:

1. آلبالوها را شسته و پاک کنید. بهتر است هسته های آلبالو را از هم جدا کنید. برای جدا کردن هسته ها هم می توانید از دستگاه هسته گیر آلبالو بهره ببرید و هم با دو انگشت شصت و سبابه به سمت سوراخ (محل اتصال دم به آلبالو) آن به هسته فشار وارد کنید، به راحتی هسته از آن جدا می گردد.

2. آلبالوهای هسته گرفته را بین 24 تا 48 ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید، بهتر است از ظرف یا قابلمه لعابی بهره ببرید.

3. آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت بگذارید.

4. شعله را خیلی کم نکنید چون رنگ شربت تیره می گردد. همین طور شعله را خیلی زیاد نکنید چون به سرعت می سوزد و قهوه ای رنگ می گردد.

5. باید حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملا حل گردد. بعد از حل شدن به مدت 10 الی 15 دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید.

6. از یک صافی بهره ببرید و آب شربت را در شیشه یا بطری نگهداری کنید. ضمناً آلبالوها را در شربت فشار ندهید چون از شفافیت رنگ شربت می کاهد.

مواد لازم برای مربای آلبالو:

آلبالو: یک کیلو

شکر: یک و نیم کیلو

آبلیمو: یک قاشق غذاخوری

وانیل: در صورت تمایل

دستور پخت و طرز تهیه:

1. ابتدا آلبالوها را شسته و تمیز می کنیم.

2. بعد یک ظرف پیرکس یا لعاب آماده نموده و هسته آلبالو را از آن خارج نموده داخل ظرف می ریزیم.

3. در حال اجرا این کار لایه ای از آلبالو که ته ظرف را بپوشاند می ریزیم و یک لایه شکر می پاشیم؛ به طوری که شکر روی آلبالو را بپوشاند و دوباره یک لایه آلبالو و اینکار را ادامه داده تا شکرها و آلبالوها لایه لایه درون ظرف را پر کند. سپس آن را به مدت یک روز در یخچال می گذاریم تا آلبالو کاملاً آب بیندازد .

4. حالا آلبالوها را داخل قابلمه می ریزیم و بقیه شکری که از 1.5 کیلو اضافه آمده را هم درون قابلمه می ریزیم (بهتر است از قابلمه عظیم تر استفاده کنیم تا هنگام جوش آمدن مربا سر نرود) .

5. وقتی آلبالوها جوش آمد، حرارت را میانه نموده و مرتباً کف های بالا آمده را با یک کف گیر از سطح مربا جمع می کنیم به طوریکه تمام کف ها گرفته گردد.

6. بعد از اینکه مربا به غلظت مورد نظر رسید، زیر شعله را خاموش می کنیم و یک قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم و می گذاریم مربا سرد گردد.

منبع: ایرنا زندگی

به "سه پیشنهاد تابستانی؛ طرز تهیه آلبالو خشک، مربا و شربت آلبالو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سه پیشنهاد تابستانی؛ طرز تهیه آلبالو خشک، مربا و شربت آلبالو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید