گردشگری؛ پس از یک ماه روزه داری

به گزارش وبلاگ جناب خان، حضور چشمگیر و بی سابقه مسافران و گردشگران در تعطیلات عید فطر سال جاری در کردستان و کرمانشاه حال و هوای خاصی به این استان ها بخشید.

گردشگری؛ پس از یک ماه روزه داری

به گزارش وبلاگ جناب خان، ورود مسافر و گردشگر به استان های کردستان و کرمانشاه در تعطیلات عید فطر سال جاری در مقایسه با سال های گذشته افزایش چشمگیری داشت و موجب شد که ظرفیت اماکن اقامتی این استان ها تکمیل گردد و امکانات پاسخگوی گردشگران نباشد. با وجود این، همه مسئولان و دست اندرکاران آماده باش شدند تا خدمات و امکانات لازم را در اختیار مسافران و گردشگران قرار دهند و در همین زمینه در استان کردستان حتی مهمانسرای ادارات هم اقدام به پذیرش مهمانان عید فطر کردند.

  • امکانات پاسخگو نبود

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اعلام این که در تعطیلات عید فطر همه هتل ها، مهمانسراها و اقامتگاه ها و خانه های بومگردی استان تکمیل ظرفیت شدند، اظهار کرد: حضور این تعداد مسافر و گردشگر در این ایام به استان بی سابقه بود. حمید اسکندری اضافه نمود: امکانات موجود در استان پاسخگوی این تعداد مسافر نیست، بنابراین نارضایتی هم که در این زمینه در میان مسافران و گردشگران ایجاد شده به حق و طبیعی است.

وی با اشاره به این که در تعدادی از پارک های شهرستان های استان کمپ اقامتی ایجاد شد، اضافه نمود: اکثر مهمانسراهای ادارات هم در اختیار گردشگران نهاده شد. معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اعلام این که هنوز آمار دقیق مسافران و گردشگران ورودی به استان جمع آوری نشده است، گفت: به عنوان نمونه اعلام شده در 3 روز بیش از 20 هزار نفر وارد مریوان شدند.

اسکندری یادآور شد: بر اساس آنالیز های صورت گرفته پیش بینی می گردد تعداد مسافران ورودی به استان در چند روز اخیر نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته (تعطیلات عید فطر) 25 درصد و آمار اقامت آنها در استان هم 30 تا 35 درصد افزایش داشته است. وی به دلایل حضور این میزان گردشگر در استان اشاره نمود و یادآور شد: آب وهوای استان در این ماه و تعطیلی چند روز پشت سر هم و اقدامات اداره کل میراث فرهنگی استان با همکاری استانداری و حمایت سازمان میراث فرهنگی کشور در معرفی هرچه بهتر و بیشتر کردستان به گردشگران از دلایل اصلی افزایش چشمگیر مسافران در تعطیلات عید فطر است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان تأکید کرد: ایجاد سایت مخصوص تبلیغات گردشگری استان و برندسازی استان مثل پایتخت اکوتوریسم ایران، میزبانی همایش بین المللی اکوتوریسم روستایی و چند اپلیکیشن که وارد فضای گردشگری کردیم، در افزایش تعداد مسافران تأثیر بسزایی داشته است. اسکندری با اشاره به این که روستاهای هدف گردشگری استان بیشتر معرفی و شناسانده شده اند، گفت: توسعه اقامتگاه های بومگردی از اولویت های این اداره کل بوده که تعداد آن از 11 اقامتگاه در سال گذشته به 30 اقامتگاه افزایش پیدا نموده است.

بر اساس مشاهدات وبلاگ جناب خان در شهرهای مختلف کردستان به ویژه مریوان، بانه، سنندج و منطقه اورامان تعداد مسافران و گردشگران بسیار بیشتر از ظرفیت اماکن اقامتی در این شهرها بود و به همین دلیل تعداد زیادی از مردم اقدام به دعوت مسافران به خانه های خود کردند تا در خیابان های شهر سرگردان نمانند. مردم شهرهایی که شاهد حضور تعداد زیادی از مسافران بودند، وارد عمل شدند و با هماهنگی نهادهای مربوطه، خانه های خود را در اختیار مسافران گذاشتند تا این گونه بار دیگر مهمان نوازی شان را نشان دهند و هیچ مسافری شهرشان را با ناراحتی و نارضایتی از نبود امکانات حداقلی برای اسکان ترک نکند.

  • 35 هزار مسافر وارد مریوان شدند

سرپرست فرمانداری مریوان به ورود و تراکم غیرقابل پیش بینی مسافران به این شهرستان در تعطیلات اخیر اشاره نمود و گفت: تعداد مسافران ورودی در روزهای 14 و 15 خرداد به 35 هزار نفر رسید و این آمار با مهمانان ورودی کل تعطیلات نوروز سال جاری در این شهرستان برابری می نماید. آرتیکاس اقبال با بیان این که امکانات موجود در این شهرستان در بحث اسکان و خدمات عمومی پاسخگوی احتیاج این حجم از مسافران نیست، به دلیل تراکم حضور مسافر، مسائل و نارضایتی هایی در زمینه اسکان و خدمات عمومی داشتیم که دستگاه های خدمات سفر تمام کوشش خود را به کار گرفتند که این مسائل به حداقل برسد. سرپرست فرمانداری مریوان یادآور شد: از ظرفیت تمام مدارس، مهمانسراهای ادارات، هتل ها، مسافرخانه ها و کمپ های موقت یاری گرفته شده اما با توجه به تراکم بالای مسافر، این امکانات هم پاسخگوی احتیاجها نیست و شمار زیادی از گردشگران به ناچار در پارک ها چادر زدند.

  • تعداد غیرقابل پیش بینی مهمانان

مدیر روابط عمومی شهرداری مریوان هم اظهار کرد: تعداد مسافرانی که از ابتدای تعطیلات اخیر تاکنون وارد این شهر شده اند، با تعداد مهمانان در تعطیلات نوروزی سال جاری برابری می نماید و حضور این تعداد مهمان غیرقابل پیش بینی بود. کامبیز جوانمردی یادآور شد: امکانات موجود پاسخگوی حضور مسافران نبود، اما همه ورودی های شهر، پارک ها و مهمانسرای شهرداری برای اسکان آنان اختصاص یافتند. وی تأکید کرد: در این روزهای تعطیل نانوایی ها و اغلب مغازه های این شهر باز و آماده ارائه خدمات به مسافران بودند، ضمن این که اجازه اسکان مسافران در همه معابر عمومی و پیاده روها نیز داده شد.

  • سرازیر شدن گردشگران به سمت اقامتگاه های بومگردی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه هم گفت: همه ظرفیت های اقامتی اعم از هتل ها، مهمان پذیرها و اقامتگاه های بومگردی در ایام تعطیلات عید فطر تکمیل شد. امید قادری اضافه نمود: همه ظرفیت های اقامتی هتل ها و اقامتگاه های سنتی و بومگردی از قبل رزرو شده بودند و ظرفیت مهمان پذیرها نیز تکمیل شد. وی اضافه نمود: پیش بینی می گردد این روند تا سرانجام تعطیلات تابستان ادامه داشته باشد که این اتفاق در نوع خود برای استان کرمانشاه بی سابقه است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه ضمن اعلام استقبال گردشگران از اقامتگاه های بومگردی استان، اظهار کرد: روبه رو شدن با این حجم تقاضای اقامت گردشگران، مسئولیت این اداره کل را برای توسعه زیرساخت های اقامتی سنگین تر می نماید. قادری همچنین خواهان همراهی سایر ادارات و ارگان ها در توسعه زیرساخت های گردشگری در کرمانشاه شد و تأکید کرد: خدمات حمل ونقل جاده ای، خدمات رفاهی و بهداشتی، کنترل ترافیک، نصب تابلوهای راهنمای روستا و مسیرهای میان بر، اعلام وضعیت آب وهوا و تبلیغات توسط رسانه ملی باید با جدیت بیشتری دنبال گردد.

  • بازدید 40 هزار نفر از روانسر

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روانسر گفت: در تعطیلات عید فطر سال جاری بیش از 40 هزار مسافر و گردشگر از جاذبه های دیدنی و گردشگری این شهرستان دیدن کردند. سیف الله رنجبر اضافه نمود: سراب روانسر پربازدیدترین جاذبه این شهرستان بود و بیش از 35 هزار گردشگر از آن بازدید کردند. وی ادامه داد: طی همین مدت 15 هزار مسافر و گردشگر وارد مجموعه تفریحی توریستی غار قوری قلعه شدند.

مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روانسر اضافه نمود: در این مدت ظرفیت اقامتگاه های بومگردی، خانه های مسافر و اماکن اقامتی شهرستان تکمیل بودند. رنجبر یادآور شد: در تعطیلات نوروز سال جاری در مجموع 230 هزار گردشگر و مسافر نوروزی وارد این شهرستان شدند. وی گفت: یکی از ظرفیت های شهرستان روانسر بحث گردشگری آن است، به گونه ای که وجود ده ها اثر تاریخی و گردشگری در آن باعث شده که همه ساله و در فصول مختلف پذیرایگردشگران زیادی باشد.

  • حضور بی سابقه گردشگران شمالی در کرمانشاه

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: برای اولین بار در استان شاهد حضور گسترده گردشگران استان های شمالی در کرمانشاه طی تعطیلات عید فطر بودیم. شکوفه مهدی آبادی از ورود بی سابقه گردشگران به کرمانشاه طی تعطیلات عید فطر اطلاع داد و اظهار کرد: استقبال گردشگران استان های مختلف از جاذبه های گردشگری کرمانشاه به گونه ای بود که طی 2 روز شاهد شلوغی و ازدحام گردشگران در اماکن تاریخی و تفریحی استان بودیم.

این مسئول با بیان این که طاق بستان، بیستون و مناطق زیبای اورامانات مهم ترین مقاصد گردشگران در این ایام بود، گفت: شهر نودشه در اورامانات کرمانشاه پذیرای 20 هزار گردشگر بود، اما حضور همین تعداد گردشگر را در مجموعه تفریحی توریستی دربند صحنه هم داشتیم. وی همچنین با اشاره به پر شدن ظرفیت مراکز اقامتی کرمانشاه نیز گفت: در کنار پر بودن مراکز اقامتی همچون هتل ها و مهمانسراها، براساس گزارشاتی که از اقامتگاه های بومگردی استان داشتیم، در این مدت گردشگران استقبال بی سابقه ای از این مراکز اقامتی داشتند.

سرپرست معاونت گردشگری استان در ادامه به حضور گسترده گردشگران استان های شمالی در کرمانشاه برای اولین بار اشاره نمود و اضافه نمود: ورود بی سابقه هموطنان استان های شمالی به ویژه از استان های گیلان و مازندران از نکات مورد توجه تعطیلات اخیر در استان بود. مهدی آبادی یادآور شد: در کنار گردشگران شمالی، در این ایام مانند سایر تعطیلات میزبان گردشگران زیادی از استان های تهران، لرستان، ایلام و کردستان هم بودیم.

منبع: همشهری آنلاین

به "گردشگری؛ پس از یک ماه روزه داری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گردشگری؛ پس از یک ماه روزه داری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید