ناهماهنگی سیاست گذاران عامل پس رفت ورزش همگانی است

به گزارش وبلاگ جناب خان، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: هماهنگی بین نهادهای سیاست گذار، مجری و پشتیبان در زمینه توسعه ورزش های عمومی و همگانی وجود ندارد و این موجب شده که اقدامات اجرا شده کافی نباشد.

ناهماهنگی سیاست گذاران عامل پس رفت ورزش همگانی است

محمد جوادی پور در گفت وگو با وبلاگ جناب خان، درباره فعالیت های اجرا شده برای علاقه مند کردن مردم به ورزش گفت: فعالیت ها و برنامه های مختلفی در راستای افزایش علاقه مندی مردم به ورزش توسط سازمان ها و نهادهای دولتی و همچنین از طریق فدراسیون ها، باشگاه های و هیئت های ورزشی در چند دهه گذشته صورت گرفته که از این نظر قابل قبول است. مهم ترین اتفاقی که در این زمینه اجرا شده افزایش آگاهی و دانش عمومی در مورد ورزش و در نتیجه افزایش علاقه مندی به این حوزه است و آثار آن را می توان در برنامه های روزانه مردم مشاهده کرد، چه حضور در برنامه های ورزشی و ورزش کردن و چه اظهارنظرهای مناسب در زمینه ورزش.

او با مقایسه توسعه یافتگی ورزش در ایران و سایر کشورها و میزان مشارکت مردم در برنامه های ورزشی اشاره نمود: باید در زمینه نهادینه کردن ورزش در جامعه و افزایش مشارکت آنها به برنامه های ورزشی اقدامات جدی تری را به اجرا گذاشت. مهم ترین آسیب برنامه های اجرا شده این است که توسعه یافتگی در ورزش ایران متناسب با برنامه نبوده و هماهنگی لازم بین نهادهای ورزشی در زمینه استقرار و نهادینه شدن ورزش در بین اقشار جامعه صورت نگرفته است. هماهنگی بین نهادهای سیاست گذار، مجری و پشتیبان در زمینه توسعه برنامه های ورزش های عمومی و همگانی نیست و این موجب شده که اقدامات صورت گرفته کافی نباشد.

او در پاسخ به اینکه آیا توسعه ورزش یک امر فرا سازمانی است، گفت: با توجه به گستردگی ورزش در جامعه و کارکردهای مختلفی که این پدیده در جامعه دارد، بنابراین نهادهای مختلفی در این زمینه سهم دارند، وظیفه سیاست گذاری، برنامه ریزی کلان و نظارت بر توسعه برنامه های ورزشی در سطح کشور و ایجاد هماهنگی بین نهادهای دولتی و غیر دولتی اساساً از وظایف حاکمیتی است که در اختیار وزارت ورزش است. فدراسیون ورزش های همگانی مجری برنامه های ورزش در سطح کشور است. همه نهادهای دولتی و غیردولتی نیز در زمینه توسعه و گسترش ورزش در جامعه وظیفه دارند. پس این موضوع را می توان فراسازمانی ارزیابی کرد.

این استاد دانشگاه، آموزش و پرورش را به عنوان یکی از نهادهای آموزشی اثرگذار در جامعه در زمینه ورزش در بخش فرهنگ سازی و آموزش دانش آموزان می داند، او در این باره تاکید نمود: وظیفه ورزش مدارس دقیقاً به همین معناست که دانش آموزان همراه با افزایش آگاهی و شناخت علمی نگرش مثبتی به ورزش داشته باشند و در سبک زندگی آنها ورزش به عنوان یک امر ثابت نهادینه گردد. درس ورزش در مدارس باید موضوع فرهنگ سازی ورزشی را به عنوان یک هدف مهم دنبال کند.

جوادی پور درباره راهکارهایی برای ترغیب مردم به ورزش گفت: می توان یک برنامه جامعه بلندمدت برای توسعه ورزش عمومی در جامعه برنامه ریزی کرد که این برنامه باید از همه ظرفیت های ملی در جامعه بهره گیرد و با نگاه و افقی روشن نسبت به آینده فاصله بین ورزش ایران را با کشورهای توسعه یافته کاهش دهد و برنامه جامع ورزش همگانی در ایران باید بتواند مشارکت مردم در ورزش عمومی را افزایش دهد.

همچنین او اضافه نمود: فعالیت هایی اعم از تقسیم کار ملی در ورزش عمومی و همگانی در ایران، هماهنگی بین نهادهای دولتی و غیردولتی در مورد ورزش همگانی، تجهیز و پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری ورزش در جامعه، نظارت بر توسعه ورزش در جامعه توسط سازمان های حاکمیتی و فرهنگ سازی ورزش توسط نهادهای آموزشی و رسانه ها و افزایش آگاهی و شناخت مردم از ورزش و یا افزایش سواد حرکتی مردم می تواند بسیار مؤثر باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "ناهماهنگی سیاست گذاران عامل پس رفت ورزش همگانی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ناهماهنگی سیاست گذاران عامل پس رفت ورزش همگانی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید