طرز تهیه کباب کوبیده خانگی و خوشمزه

به گزارش وبلاگ جناب خان، کباب کوبیده مانند خورش قورمه سبزی از آن دسته غذاهایی است که کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که از آن خوشش نیاید. کباب کوبیده اصیل ایرانی با گوشت گوسفندی تهیه می گردد ولی امروزه این کباب با گوشت گوساله نیز طبخ می گردد.

طرز تهیه کباب کوبیده خانگی و خوشمزه

به گزارش وبلاگ جناب خان به نقل از پارسی دی

در این دستور برای تهیه کباب کوبیده از مخلوط گوشت گوسفندی (قلوه گاه) و گوشت گوساله (راسته) استفاده شده است که تقریبا بهترین ترکیب برای کباب کوبیده است. با این ترکیب می توانید کباب کوبیده ای یکدست و با چربی متعادل تهیه کنید.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر کباب کوبیده تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید

مواد لازم:

پیاز 250 گرم

راسته گوساله 500 گرم

قلوه گاه گوسفند 500 گرم

گوجه فرنگی متوسط 4 عدد

زعفران دم نموده 1 قاشق غذاخوری

نمک ، سماق و فلفل سیاه به اندازه کافی

طرز تهیه:

ابتدا پیازها را پوست بگیرید و بشویید سپس چرخ کنید. در صورت تمایل می توانید پیازها را با رنده ریز رنده کنید. پس از اینکه پیازها را رنده یا چرخ کردید پیازهای رنده شده را با دست فشار دهید تا آب اضافی شان خارج گردد.

آب پیاز را کنار بگذارید و پیاز رنده شد را داخل یک کاسه مناسب بریزید. در مرحله بعدی باید گوشت را چرخ کنید. به همین منظور گوشت را به صورت قطعات کوچکتر خرد کنید و چرخ کنید. بهتر است گوشت را دو بار چرخ کنید تا منسجم تر گردد.

در مرحله بعدی زعفران دم نموده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به مخلوط گوشت چرخ نموده و پیاز اضافه کنید. در این مرحله باید مایه کباب کوبیده را به خوبی ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست گردد تا زمان کباب کردن از سیخ نریزد.

پس از اینکه مایه کباب کوبیده را به خوبی ورز دادید یک سلفون روی کاسه بکشید و آنرا به مدت حداقل 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصلاح عامیانه گوشت بیات گردد و به سیخ بچسبد. پس از گذشت 2 ساعت مایه کباب کوبیده را از یخچال خارج کنید.

سپس به مدت 10 دقیقه دیگر ورز دهید. پس از اینکه مایه کباب کوبیده را به خوبی ورز دادید یک کاسه مناسب انتخاب کنید و آب پیاز را داخل آن بریزید. برای سیخ کردن باید ابتدا دست خود را با آب پیاز تر کنید سپس مقداری از مایه کباب کوبیده بردارید

از بالای سیخ آغاز به فشار دادن مایه کباب کوبیده روی سیخ کنید تا سیخ را به خوبی پوشش دهد. در انتها پس از اینکه سیخ کردن تمام شد با فشار انگشت روی گوشت بر آمدکی ایجاد کنید. این برآمدگی ها باعث می گردد کباب مغز پخت گردد.

به همین ترتیب تمام مایه کوبیده را سیخ کنید. اگر عجله ندارید بهتر است سیخ های کباب را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید. در همین حین منقل ذغال را آماده کنید به طوری که ذغال ها کاملا قرمز و یکدست روشن شوند.

اگر ذغال ها خام یا نیمه خام باشند علاوه بر اینکه کباب کوبیده پس از پخت بوی نامطبوع دود را می گیرد ، مصرف این نوع کباب کوبیده به دلیل وجود دی اکسید کربن به جامانده روی کباب ها برای سلامتی هم بسیار مضر است.

پس از اینکه منقل آماده شد سیخ ها را روی منقل بچینید. در ابتدا با سرعت باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد سپس سیخ ها را به صورت متداوم بچرخانید تا گوشت به صورت یکنواخت کباب گردد. در همین مرحله گوجه فرنگی ها را از وسط برش بزنید.

سپس سیخ کنید و در کنار منقل بگذارید تا به آرامی کباب شوند تا در زمان آماده شدن کباب ها معطل نشوید. پس از اینکه کباب ها آماده شد آنها را به همراه نان یا برنج سرو کنید. نکته مهم دیگر اینکه کباب کوبیده را حتما با سماق میل کنید.

وزن استاندارد هر کباب کوبیده باید بین 75 تا 125 گرم باشد ، البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد. در صورتی که بیش از حد مایه کوبیده روی سیخ قرار دهید ممکن است کباب شما از روی سیخ بریزید ، ضمن اینکه کباب مغز پخت نمی گردد.

در صورتی که کمتر از وزن استاندارد هم از مایه کوبیده روی سیخ قرار دهید ممکن است کباب شما خیلی سریع بسوزد و در صورتی که نسوزد مطمئنا کباب شما خشک خواهد شد. پس در زمان سیخ کردن مایه کوبیده این موضوع را حتما در نظر بگیرید.

منبع: جام جم آنلاین

به "طرز تهیه کباب کوبیده خانگی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب کوبیده خانگی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید