رابطه دانشجویان موسیقی با جشنواره فجر چگونه است؟

به گزارش وبلاگ جناب خان، سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر همانند سال های گذشته تعدادی از اجراهای خود را به دانشجویان و دانش آموزان موسیقی اختصاص داده است. سال جاری ارکستر دانشگاه تهران و دانشگاه هنر در سبک های کلاسیک و سنتی به روی صحنه رفتند.

رابطه دانشجویان موسیقی با جشنواره فجر چگونه است؟

دانشجویان همه ساله پای ثابت جشنواره موسیقی فجر هستند و اجراهای متعددی از آنها به روی صحنه می رود و در مقام تماشاگر به تماشای بسیاری از کارها می نشینند؛ با این حال تعداد زیادی از دانشجویان موسیقی هم هستند که شاید به هیچ عنوان با این جشنواره آشنا نباشند و تا به حال حتی یک اجرا هم در جشنواره موسیقی فجر ندیده اند.

به همین منظور خبرنگار وبلاگ جناب خان سری به سه دانشکده موسیقی زده است تا میزان آشنایی دانشجویان این رشته با جشنواره موسیقی فجر را در گزارشی منعکس کند.

جشنواره موسیقی فجر از نگاه دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا

در قدم اول سری به دانشکده هنرهای زیبای تهران می زنیم. وارد دانشکده موسیقی می شویم. دانشجویان عمدتاً در تکاپو هستند و یا اینکه در اتاق های تمرین در حال ساز زدن و تمرین کردن هستند. عده ای از دانشجویان نیز پشت در اتاق های تمرین منتظر ایستاده اند تا نوبت آنها گردد و به اتاق تمرین بروند. با این حال تعداد دانشجویان حاضر در دانشکده زیاد نیست چراکه به گفته هم دانشکده ای هایشان بعضی از آنها در جشنواره موسیقی فجر اجرا دارند و به همین خاطر سر تمرین هستند.

یک دانشجوی ترم آخر موسیقی ایرانی که عود می نوازد درباره جشنواره فجر به وبلاگ جناب خان می گوید: تقریبا به طور کامل با جشنواره موسیقی فجر آشنا هستم. هر سال نیز تعداد زیادی از اجراها را می دیدم و به نظرم کیفیت کارها بد نبوده است. ولی سال جاری برای دیدن هیچ اجرایی در جشنواره نرفتم و تنها اجراهای بعضی از دوستانم در جشنواره را به وسیله ویدئو دیده ام. به نظرم کیفیت کارها همانند سال های قبل بود و تغییر خاصی نداشته است.

در ادامه به سمت اتاق های تمرین می رویم. بعضی از دانشجویان ایستاده و بعضی هم نشسته اند. عده ای دیگر نیز پشت درهای تمرین هستند. یکی از دانشجویان ترم شش موسیقی کلاسیک که پیانو می نوازد می گوید که خیلی وقت نمی نماید اجرای دوستانش در جشنواره را ببیند و سال جاری نیز تنها یک اجرا را دیده و به نظرش اجرا بد نبوده است.

همچنین یکی از دانشجویان دیگر رشته موسیقی کلاسیک که ویولن می نوازد در پاسخ بیان می نماید: سال های گذشته در جشنواره به همراه ارکسترهای دانشجویی شرکت نموده ام و به نظر من کیفیت کارها در سطح دانشجویی خوب بوده است. سال جاری نیز همانند سابق اخبار جشنواره را دنبال می کنم و در روز افتتاحیه به اجرای ارکستر ملی رفته ام. البته یکی از دوستانم سال جاری در جشنواره شرکت نموده و از هماهنگی برنامه ها گله مند بوده است.

در سالن اصلی دانشکده موسیقی عده ای از نوازندگان ویولن ایستاده اند و در حال صحبت هستند؛ به سمت آنها می رویم و درباره جشنواره موسیقی فجر از آنها سوال می کنیم. تعدادی از آنها نیشخند می زنند و می گویند که جشنواره موسیقی فجر به درد نمی خورد و جمع را ترک می نمایند. با این حال یکی دیگر از آنها با خنده بیان می نماید که حتماً باید جواب بدهم؟ سپس می گوید: سال ها قبل جشنواره موسیقی فجر را دنبال می کردم ولی الان اصلاً با آن آشنا نیستم و آن را دوست ندارم چون کیفیتش پایین است.

در ادامه تعدادی از دانشجویان رشته موسیقی ایرانی ترم چهار را می بینیم. به سمتشان می رویم و از آنها درباره جشنواره موسیقی فجر سوال می کنیم. بیشتر آنها می گویند که با جشنواره آشنا نیستند و تا به حال اجرایی از آن را ندیده اند و تعدادی دیگر از آنها نیز حاضر به جواب دادن نمی شوند و جمع را ترک می نمایند.

با این حال عده دیگری از دانشجویان رشته موسیقی بیان می نمایند که اغلب به خاطر دعوت دوستان و یا استادانشان به تماشای اجراهای جشنواره موسیقی فجر نشسته اند و نظر خاصی درباره جشنواره ندارند.

از ساختمان دانشکده موسیقی دانشگاه تهران خارج می شویم و به سمت محوطه دانشکده می رویم. دو نفر از دانشجویان موسیقی سنتی که تار می نوازند در حال صحبت با یکدیگر هستند. به سمتشان می رویم و درباره جشنواره موسیقی فجر از آنها سوال می کنیم. یکی از آنها بیان می نماید: امشب بنا بر درخواست خود جشنواره در سالن نیاوران همراه با ارکستر دانشگاه تهران اجرا داریم. ولی نمی دانم چرا سالن رودکی را در اختیار بچه های دانشگاه هنر قرار داده و به ما نیز اجازه اجرا در آنجا را ندادند. سال جاری زمان بندی اجراها خیلی بد بود و سایت فروش بلیط هم درست عمل نمی کرد. همچنین خیلی از بلیط های اجرا را به مهمانان خود داده اند و این باعث شده که ما فروش کافی نداشته باشیم.

این دانشجوی موسیقی از بی نظمی جشنواره موسیقی فجر شکایت می نماید و اضافه می نماید که سال جاری بار اولی است که در این جشنواره شرکت نموده و اجرای دیگری را ندیده، چراکه درگیر تمرین برای کنسرت بوده است.

جشنواره موسیقی فجر از نگاه دانشجویان دانشگاه هنر

از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران خارج می شویم و سری هم به دانشجویان موسیقی دانشگاه هنر می زنیم تا نظر آنها را نیز بدانیم.

دو نفر از دانشجویان رشته موسیقی کلاسیک و سنتی که یکی از آنها پیانو می نوازد و دیگری سنتور، در حال صحبت با یکدیگر هستند. یکی از آنها در پاسخ می گوید: تا حدودی با ساز و کار جشنواره آشنا هستم و اغلب سعی می کنم اجرای دوستانم و یا آشنایانم که می دانم کارشان خوب است را در جشنواره ببینیم. سال جاری نیز تعدادی از اجراها را دیدم ولی سالن نیاوران در نحوه برگزاری و زمان اجرا بی نظمی داشت.

همچنین دانشجوی نوازنده سنتور بیان می نماید که سال هاست که به اجراهای جشنواره فجر سر نمی زده و علاقه ای هم به شرکت در آن نداشته ولی با این حال سال جاری اجرای برگزیدگان جشنواره موسیقی جوان را دیده است. او با شکایت از بی نظمی ها، ادامه می دهد: اجراهای شب گذشته خوب بودند و حتی می توانم بگویم که فوق العاده بودند. همچنین بخش دوم کنسرت نیز خیلی خوب بود ولی زمان اجرای آنها را نصف کردند به همین دلیل بچه ها کاملاً شوک شده بودند.

در ادامه یکی از دانشجویان نوازنده سنتور را می بینیم که در حال مطالعه است. او در جواب به سوالات وبلاگ جناب خان می گوید: شاید سالی یکی دو اجرا را ببینم. سال جاری نیز یکی از اجراهای ایوان شمس به نام خنیاگران مهر را دیده ام ولی خوشم نیامد. جشنواره موسیقی فجر هر سال مثل قبل است. همه اجراها معمولی هستند و کیفیت لازم را ندارند.

در ادامه از دو دانشجوی بخش کلاسیک نیز سوال می کنیم. این دو دانشجویان سال جاری در جشنواره شرکت نموده اند و می گویند که جشنواره دچار باند بازی های زیادی شده به همین دلیل نیز سال جاری کیفیت آن پایین تر است.

جشنواره موسیقی فجر از نگاه دانشجویان دانشکده موسیقی علمی کاربردی

پس از صحبت با دانشجویان رشته موسیقی دانشگاه هنر، سری به دانشکده موسیقی علمی کاربردی واحد 46 می زنیم و از تعدادی از دانشجویان این دانشکده نیز سوال می کنیم.

یکی از دانشجویان رشته موسیقی کلاسیک که نوازنده پیانو است درباره جشنواره موسیقی فجر می گوید: خیلی با آن آشنا نیستم و علاقه ای هم به آن ندارم؛ چراکه می دانم کارهای خوب و قوی در آن اجرا نمی گردد ولی با این حال شاید سالی یک یا دو اجرا را بروم؛ البته سال جاری هنوز هیچکدام از اجراها را ندیده ام ولی فکر نمی کنم با سال های گذشته تفاوتی داشته باشد.

جمعی از دانشجویان موسیقی را می بینیم و به سمت آنها می رویم. بیشتر آنها در پاسخ می گویند که علاقه خاصی به جشنواره موسیقی فجر ندارند چون چیز خاصی از آن بیرون نیامده است. همچنین یکی از نوازندگان گیتار بیان می نماید: چند سال قبل یک اجرای سولو گیتار در جشنواره داشتم. ولی مدیریت جشنواره به طور کلی از کیفیت خوبی برخوردار نیست و ترجیح می دهم دیگر در آن شرکت نکنم.

در سرانجام دو نفر از نوازندگان گیتار نیز درباره جشنواره موسیقی فجر بیان می نمایند: اطلاعات خاصی از جشنواره موسیقی فجر نداریم و چیز خاصی از آن نمی دانیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "رابطه دانشجویان موسیقی با جشنواره فجر چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رابطه دانشجویان موسیقی با جشنواره فجر چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید